Ciąża mnoga

ciaza-mnoga_wiem_o_zdrowiu

Forum -> blizniaki...

Tytuł:blizniaki...
Autor:Gucia:))))
24.6.2010, 11:17
Witam wszystkich. Wlasnie dowiedzialam sie, że jestem w ciaży blizniaczej. Jestem hmmm... przerażona, zaaferowana... sama nie wiem jak to nazwać bo to pierwszy przypadek w mojej rodzinie. Od zawsze bałam sie porodu, ale nigdy nie myslałam o tym, że pojawią sie 2 pociechy. Boję sie najbardziej porodu. Proszę o jakiekolwiek wypowiedzi, opowiesci. Bedzie mi raźniej.

Tytuł:blizniaki...
Autor:Krosta
27.9.2010, 10:15
Spokojnie Guciu, ja w zeszłym roku przechodzilam przez ciaze blizniacza i powiem Ci ze to wszystko tak tylko strasznei wyglada. Moja ciaza przebiegla be wiekszych problemow. Bylo mi o wiele ciezej bo pod koniec nosilam w brzuchu ponad 6 kilogramow, ale sam porod odbyl sie bardzo ladnie i bez komplikacji. Nie stresuj sie niepotrzebnie bo sama zobaczysz, ze nie taki wilk straszny jak go maluja :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

ciaza-mnoga_ciekawostki

Ciekawostki

Ciąża pozamaciczna
Ciąża pozamaciczna jajowodowa może być bardzo niebezpieczna gdyż prowadzi do rozdarcie jajowodu przez rosnący płód. To prowadzi do krwotoku i wstrząsu, zakażenia narządów płciowych i zapalenia otrzewnej.

Czy wiesz, że...

Ciąża a mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka.

Polecamy

Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych.

Archiwum

Metamizol wprowadzony na rynek w 1922 roku ciągle cieszy się popularnością lekarzy. Jest to substancja przeciwbólowa. Jak każdy dostępny lek na rynku ciągle poddawany jest badaniom. Po wielu testach stwierdzono, że metamizol jest to bardzo skuteczny lek przy walce z silnym bólem różnego pochodzenia. 500 mg substancji czynnej metamizol znajduję się między innymi w popularnym leku o nazwie Pyralgina. Lek stosuje się przy występowaniu boli rożnego pochodzenia i o różnym natężeniu.