| Tytuł: | blizniaki... |
| Autor: | Gucia:)))) 24.6.2010, 11:17 |
| Witam wszystkich. Wlasnie dowiedzialam sie, że jestem w ciaży blizniaczej. Jestem hmmm... przerażona, zaaferowana... sama nie wiem jak to nazwać bo to pierwszy przypadek w mojej rodzinie. Od zawsze bałam sie porodu, ale nigdy nie myslałam o tym, że pojawią sie 2 pociechy. Boję sie najbardziej porodu. Proszę o jakiekolwiek wypowiedzi, opowiesci. Bedzie mi raźniej. | |
| Tytuł: | blizniaki... |
| Autor: | Krosta 27.9.2010, 10:15 |
| Spokojnie Guciu, ja w zeszłym roku przechodzilam przez ciaze blizniacza i powiem Ci ze to wszystko tak tylko strasznei wyglada. Moja ciaza przebiegla be wiekszych problemow. Bylo mi o wiele ciezej bo pod koniec nosilam w brzuchu ponad 6 kilogramow, ale sam porod odbyl sie bardzo ladnie i bez komplikacji. Nie stresuj sie niepotrzebnie bo sama zobaczysz, ze nie taki wilk straszny jak go maluja :) | |
Ciąża pozamaciczna
Ciąża pozamaciczna jajowodowa może być bardzo niebezpieczna gdyż prowadzi do rozdarcie jajowodu przez rosnący płód. To prowadzi do krwotoku i wstrząsu, zakażenia narządów płciowych i zapalenia otrzewnej.
Ciąża a mdłości
Poczucie mdłości i towarzyszące temu wymioty, są normalnymi objawami ciąży w czasie pierwszych 12 tygodni (pierwszy trymestr). Dolegliwość ta jest przykra, jednak nie wiąże się z negatywnymi skutkami, ani dla ciebie, ani dziecka.
Prowadzenie ciąży
Na różnych etapach twojej ciąży, przejdziesz przez szereg testów, począwszy od rozmowy na temat symptomów i dolegliwości, a skończywszy na badaniach ginekologicznych.